×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 31 niet laden

Kaarsjes branden voor een overleden kind

Elk jaar, op de tweede zondag van december, is het sinds 1997 'Wereldlichtjesdag'. Op deze dag steken mensen over de hele wereld om 19.00 uur ’s avonds een kaarsje aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. De wereld wordt zo even letterlijk wat lichter voor mensen die een kind hebben verloren.

Het maakt daarbij niet uit hoe oud het kind was, of hoe lang geleden het is. Je kind blijft altijd je kind. Voor eeuwig in je hart en in je gedachten.

Van waar de naam Wereldlichtjesdag?

Omdat we in verschillende tijdzones leven is het achterliggend idee dat er die dag ieder uur ergens op de wereld kaarsen worden aangestoken voor een overleden kind. Zo ontstaat er een symbolische golf van licht, die ouders van een overleden kind toont dat ze niet alleen zijn met hun verdriet. Uit solidariteit met ouders of geliefden, steken veel mensen die avond kaarsjes aan.

Samen kinderen herdenken met het HuisvandeMens

Normaal gezien maken de huizenvandeMens i.s.m. partners hier jaarlijks lokaal een gedeeld samenzijn van. Heb je zelf een kind verloren? Of wil je rouwende families steunen? Steek dan ook een kaarsje aan en herdenk samen met ons ieder overleden kind. Zo zorg je mee voor een lichtpuntje in deze donkere dagen.

Samenwerking met gemeenten en verenigingen

 De huizenvandeMens organiseren wereldlichtjesdag met de medewerking van steden en gemeenten en andere partners, en met de steun met de verenigingen Boven De Wolken, Met Lege Handen, Missing You, Ouders Van een Overleden Kind, Ouders van Verongelukte Kinderen, Berrefonds, De Stilte Omarmd en Elisio Vlinderpost.

Bekijk de agenda voor info rond wereldlichtjesdag 2022, op zondag 11 december, in Kortrijk, Ieper, Diksmuide, Roeselare en Brugge