Camping Willems

Naar aanleiding van de 170e verjaardag van het Willemsfonds in 2021 werd het project Camping Willems opgestart. De komende 5 jaar reist een gezellige oldtimer caravan onder de slogan ‘Weg van woorden’ door Vlaanderen en Brussel om onze liefde voor taal en literatuur te delen met anderen.

In 2022 bestaat de Brugse afdeling van het Willemsfonds 150 jaar en in ons feestjaar mocht Camping Willems niet ontbreken. In de groene en centrale setting van het Astridpark creëren we rond de caravan een gezellige ontmoetingsplaats, waarbij mensen activiteiten rond taal en literatuur kunnen beleven in een familiale sfeer.

Op het programma staan een groot Nederlands dictee, picknick, poppentheater, Sam Louwyck in gesprek met Lara Taveirne, wandelingen…Er is doorlopend animatie voor jong en oud met een groot scrabblespel, (voor)leeshoek voor kinderen en gezelschapsspelen. We zetten (strand)stoelen en tafeltjes en bieden dranken en ijsjes aan. Allen hartelijk welkom op dit bijzonder event! 

Programma:

10u30 Begeleide literaire wandeling ‘Stappenolf’ rond het Brugs dialect (op inschrijving, max 20 deelnemers, €5)

Een wandeling tijdens dewelke de oorsprong van typische woorden en uitdrukkingen in het sappige Brugs dialect worden geduid. Sporen ervan zijn her en der in het straatbeeld te herkennen. Een ware zoektocht naar een stukje vergeten (?) Brugs.) 

Kostprijs wandeling: €5 per persoon

11u Dictee –wedstrijd (op inschrijving, max 20 deelnemers)

Een gelegenheid om je spelling-skills te testen en in competitie te gaan met andere deelnemers! De teksten worden na het indienen onmiddellijk verbeterd en de winnaar bekend gemaakt. Er zijn mooie prijzen te winnen.   

12u Picknicklunch (op inschrijving, max 40 deelnemers, €17/14)

Picknick in hoevestijl, samengesteld op de boerderij met streekproducten ism De Beukenhoeve Moerkerke. Broodjesmaaltijd met zachte pistolets, kaas, ham, droge worst, vleessla, confituur, choco, boter, yoghurt, fruit, appelsap en een dessertje. Alle producten zijn 100% West-Vlaams.

Kostprijs picknick: €17 per persoon voor een volwassene en €14 per kindje -- inschrijven uiterlijk op woensdag 1 juni.

14u Poppentheater Pierewiet (zonder inschrijving)

Marc Beuten komt spelen met zijn zelfgemaakte poppen, gesneden uit lindehout. Een spektakel waar jong en oud van zullen genieten!

16u Sam Louwyck in gesprek met Lara Taveirne (zonder inschrijving)

2 bekende Bruggelingen, met elk hun verdiensten, gaan in dialoog over leven, werk en waarden binnen de gemoedelijke setting van Camping Willems. Acteur/danser/zanger/choreograaf Sam Louwyck wordt gewaardeerd omwille van zijn veelzijdigheid, unieke stijl en kosmopolitisch karakter. Schrijfster Lara Taveirne bracht recent haar vierde roman uit: ‘Pluto’. In een prachtig spel met woorden en taal - dat haar zo eigen is - beschrijft ze daarin de grote uitersten tussen geluk en verdriet die het leven van een aantal sterke vrouwen kenmerken.

17u 2e Begeleide wandeling ‘Brugse Sagen en Legenden’ (op inschrijving, max 20 deelnemers, €5)

Een oude stad als Brugge herbergt een karrenvracht aan verhalen, volks bijgeloof, sagen en legenden. Al ooit gehoord over de legende van Annaatje van 't Pitje? Het spookhuis van Brugge? Ken je de verhalen van het Brugs Beertje, Tijl Uilenspiegel, Het Gulden Vlies, De Graal? Laat je onderdompelen in het sprookjesachtige Brugge tijdens deze boeiende wandeling langs gebouwen en locaties waar een mysterieuze sage of legende aan verbonden is. De leuke verhalen zullen je de stad eens anders doen bekijken!
Aanvankelijk was de Guido Gezellewandeling gepland maar het bleek niet ideaal om deze te laten starten en eindigen in het Astridpark en een bezoek aan het Gezellehuis na 17u was ook niet mogelijk.

kostprijs wandeling: 5€ per persoon

Doorlopend: groot scrabblespel, (voor)leeshoek voor kinderen, gezelschapsspelen, ijsjes en dranken te verkrijgen waaronder het Willemsfondsbier en Willemsfondsgin-tonic.

Het Astridpark vind je in Park 8, 8000 Brugge. Parkeren rondom het park of in parking Pandreitje. 

Inschrijven voor de picknicklunch, de wandelingen en het dictee doe je via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. uiterlijk op woensdag 1 juni.

Deelnemen aan het dictee is gratis, de picknicklunch kost 17 euro voor een volwassene en 14 euro voor een kind, om deel te nemen aan een begeleide wandeling betaal je 5 euro. Gelieve het bedrag vooraf over te schrijven op de rekening van het Willemsfonds Brugge BE69 4752 1366 8178 met als mededeling de activiteit(en) =picknick of/en wandeling: Stappenolf of Sagen en legenden + naam of namen van alle deelnemers.  

Overzicht

Datum en tijd zondag 05-06-2022 10:30
Prijs picknicklunch 17 euro volwassene/14 euro voor een kind, begeleide wandeling: 5 euro
Organisator Willemsfonds Brugge
Inschrijven via katrien.dotselaere@telenet.be  (voor de picknicklunch, de wandelingen en het dictee)
Locatie Koningin Astridpark Brugge