Een nieuw hoofdstuk in je leven op gepaste wijze vieren

Sommige overgangsmomenten zijn klassiek: een kindje verwelkomen, een overledene uitvaren, een relatie vieren, … Maar elke levensloop is uniek en hoe wij die beleven al evenzeer. Verwacht of onverwacht, positief of negatief - ook andere ingrijpende veranderingen kunnen je leven op z’n kop zetten en de behoefte wakker maken om er even met aandacht bij stil te staan.

Van scheidingsritueel tot pensioenfeest

Misschien ervaar jij de overgang van werkend naar gepensioneerd als een grote ommekeer waar je iets mee wil doen? Of afstuderen? Alleen gaan wonen?

Misschien heb je een relatiebreuk meegemaakt en zou je graag afsluiten op een zorgzame en bewuste manier? Zoek je naar een nieuw evenwicht om met je ex-partner als ‘ouder van’ verder te gaan?

Misschien maak je deel uit van een nieuw samengesteld gezin en is er nood om een frisse start te maken als nieuw geheel?

Misschien nam je ergens bewust afstand van, onderging je een grote transformatie, een coming out, een gendertraject,…?

Misschien heb je iets diepgaands meegemaakt en ben je eraan toe officieel een bladzijde in je leven om te draaien en een nieuw hoofdstuk te beginnen?

Een vrijzinnige plechtigheid op jouw maat

Wees welkom om je gedachten samen met ons op een rijtje te zetten en op zoek te gaan naar welk symbolisch moment een meerwaarde kan zijn op jouw pad. Wordt het iets voor jezelf of iets om te delen met anderen? Iets ingetogen of met veel toeters en bellen? Voor ons is alles een optie, zolang het maar klopt voor jou. Wij denken samen na maar er zijn geen ‘prefab formats’ - jij beslist!

Getuigenissen

Peggie over een scheidingsritueel

“Zo’n scheidingsritueel bleek een cadeau voor mezelf, maar ook voor mijn zoon en mijn ex. Mijn ex-partner en ik kregen daardoor weer écht contact met elkaar. De vooroordelen die we misschien nog hadden over elkaar verdwenen. Verdriet en schuldgevoelens hadden plaatsgemaakt voor een nieuwe verbinding.”
 

Meer lezen over de mogelijkheden

https://demens.nu/2021/01/18/terugblikken-en-vooruitkijken/

https://demens.nu/2021/01/11/over-rituelen-hun-zin-en-betekenis/

Contacteer ons voor de organisatie van jouw plechtigheid

Contacteer de Huizenvandemens