Het huisvandeMens is er voor iedereen, dus ook voor jou.
Verdraagzaamheid, vrijheid, gelijkwaardigheid, verbondenheid en verantwoordelijkheid
zijn onze kernwaarden. Voor ons is elke mens uniek ! We helpen je graag.

Lees meer

Brugge

 Hauwerstraat 3C, 8000 Brugge
  050 33 59 75
 brugge@deMens.nu

Diksmuide

 Esenweg 30, 8600 Diksmuide
  051 55 01 60
 diksmuide@deMens.nu

Ieper

 Korte Torhoutstraat 4, 8900 Ieper
  057 23 06 30
 ieper@deMens.nu

Kortrijk

 Overleiestraat 15A, 8500 Kortrijk
  056 25 27 51
 kortrijk@deMens.nu

Roeselare

 Godshuislaan 94, 8800 Roeselare
  051 26 28 20
 roeselare@deMens.nu

Koksijde

 Galloperstraat 48, 8670 Koksijde
  058 52 08 94
 koksijde@deMens.nu

Dienstverlening

Het huisvandeMens is er voor iedereen, dus ook voor jou. Verdraagzaamheid, vrijheid, gelijkwaardigheid, verbondenheid en verantwoordelijkheid zijn onze kernwaarden. Voor ons is elke mens uniek! We helpen je graag. Open elke werkdag tijdens de kantooruren (uitgezonderd huisvandeMens Koksijde) en op afspraak. 

Informatie
Ieder huisvandeMens heeft een bibliotheek waarin je informatie vindt over actuele, ethische of levensbeschouwelijke onderwerpen. Wij kunnen je ook doorverwijzen naar gespecialiseerde organisaties.

Vrijzinnig humanistische ceremonies
Ga je trouwen of samenwonen? Verwacht je een baby? Of heb je een dierbare verloren? Dit zijn enkele van de belangrijke overgangsmomenten die je wil delen met familie en vrienden. De vrijzinnig humanistisch consulent helpt je om een unieke plechtigheid uit te werken.

Gespreksbegeleiding
Het leven loopt niet altijd zoals je gehoopt had. Soms zie je het even niet meer zitten. Dan helpt het om te praten, je hart te luchten. Een vrijzinnig humanistisch consulent luistert naar je verhaal, zonder vooroordelen. Pasklare antwoorden krijg je niet, maar het geeft je wel de mogelijkheid om de zaken op een andere manier te bekijken. Respect voor wie jij bent en wat jij belangrijk vindt, staat hierbij voorop.

Waardig levenseinde
Sterven maakt deel uit van het leven. We worden er allen vroeg of laat mee geconfronteerd. Het levenseinde doet bij velen vragen rijzen. De vrijzinnig humanistisch consulent kan je helpen om alles op een rijtje te zetten. Wij bieden je meer informatie over palliatieve zorg, euthanasie ... Wij helpen je ook graag verder bij het opstellen van een wilsverklaring inzake euthanasie. Vrijzinnige draaischijf Het huisvandeMens is de draaischijf voor een actief vrijzinnig humanistisch verenigingsleven in jouw regio. Wij bieden ondersteuning aan lokale vrijzinnige organisaties.

Vrijwilligerswerking
Draag je het huisvandeMens een warm hart toe en wil je je steentje bijdragen? Dat kan! Wij zijn steeds op zoek naar gemotiveerde vrijwilligers. Uiteraard staan wij in voor een passende opleiding en begeleiding.