Agenda

Datum: Zondag 02 Oktober 2016
Uur: 10:00 - 12:30
Organisator:
Plaats: VC De Fakkel
Zwanenstraat 11 - 8450 Bredene

Info & Routebeschrijving :



Wij nodigen u vriendelijk uit op de voordracht “De Askoy II” van Piet en Staf Wittevrongel op zondag 2 oktober om 10u30, i.s.m. HVV De Haan in het VC De Fakkel, Zwanenstraat 11 te Bredene.

Het is een jaarlijkse traditie dat wij elk jaar in een samenwerking met HVV-De Haan een voorstelling of voordracht organiseren begin oktober. Voor deze editie brengen wij Piet en Staf Wittevrongel, voor de voordracht en documentairefilm de Askoy II, het zeilschip van Jacques Brel, Deel II

Jacques Brel (1929-1978) kocht het schip in 1974 en voer ermee de wereld rond. Na zijn dood werd het doorverkocht en strandde het door een storm zwaar gehavende schip in Nieuw-Zeeland. In 2002 kwamen de broers Staf en Piet Wittevrongel, zeilmakers en Brel-fans uit Blankenberge, op het spoor van het schip, dat ontworpen is door de bekende Belgische architect Hugo Van Kuyck en dat jarenlang Antwerpen als thuishaven had. In 2008 werd het schip door de broers naar Oostende overgebracht. Zij zijn de initiatiefnemers voor de restauratie ervan, een stoutmoedig project dat niet vlekkeloos verliep. Ondertussen heeft dit legendarische zeilschip een vaste stek gekregen in een loods op de gronden van de MBZ in Zeebrugge waar het verder afgewerkt wordt. Piet en Staf Wittevrongel zullen vertellen over hun avontuur met De Askoy II, het zeilschip dat stille getuige is van de laatste levensjaren van Jacques Brel.

De voordracht is gratis.

 

Programma

                10u00    Opening deuren

                10u30    De Askoy II

                11u15    - pauze -

                11u30    Vraagstelling    




terug naar kalender