Agenda

Datum: Vrijdag 01 Maart 2019
Uur: 20:00
Organisator:
Vrijzinnige vereniging

Plaats: huisvandeMens Roeselare
Godshuislaan 94 - 8800 Roeselare

Info & Routebeschrijving :De Binnenzak van de Ziel. Try out van de nieuwe voorstelling van Kurt Defrancq.

Op vrijdag 1 maart in het huisvandeMens Roeselare, Godshuislaan 94 te 8800 Roeselare.

Inlichtingen en inschrijvingen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0486/02 30 38.

Een organisatie van HV Roeselare.

over de voorstelling:

Na een bezoek aan de Dossinkazerne in Mechelen keer je terug naar huis met een onbehaaglijk gevoel. Hoe is zoiets ooit kunnen gebeuren? Tienduizenden mensen die van daaruit getransporteerd werden naar vernietigingskampen. ‘Dit is een voltooid verleden tijd’, wil je denken.

Onderweg naar huis razen de zware trucks je voorbij. Vrachtwagens waarin mensen op de vlucht zich verstoppen in de hoop op een beter leven. Dit is de tegenwoordige tijd. Hoe komt het dat zoiets kan gebeuren?

Tijd om daar een voorstelling over te maken en ze overal, in elk dorp, in iedere school, in elk godvergeten gat te gaan spelen. Kurt Defrancq werkte voor dit project samen met auteur Herwig Deweerdt en de Dossinkazerne.

De Binnenzak van de Ziel is een voorstelling voor iedereen van 12 tem 102 jaar. Liefst voor ouders samen met hun kinderen, grootouders met hun kleinkinderen. Misschien leeft er nog een overgrootvader of overgrootmoeder die achteraf kan vertellen wat hij of zij zelf heeft meegemaakt.
terug naar kalender