Agenda

Datum: Donderdag 14 Maart 2019
Uur: 14:00 - 19:00
Organisator:
huisvandeMens

Plaats: WZC Blijvelde
Hospitaalstraat 35 - 8610 Kortemark

Info & Routebeschrijving :Voordrachten 14u-17u30
* 14u - 14u45: Voorafgaande zorgplanning (door een consulent van huisvandeMens)
Wat kan ik nu al vastleggen voor wanneer zelf niet meer kan beslissen? Wie kan ik aanduiden als mijn wettelijke vertegenwoordiger? Welke papieren kan ik registreren op het gemeentehuis? Wij maken jou wegwijs in deze ingewikkelde materie. * 15u - 16u: LEIFarts - verhalen uit de praktijk (Kathleen van Boeckel, LEIFarts)
Aan de helft van de overlijdens in ons land gaat een medische beslissing vooraf, zoals het stopzetten van de behandeling, het opstarten van palliatieve zorgen of euthanasie. Achter elk van deze patiënten staat een arts die zijn of haar patiënt hierin begeleidt. Hoe is het voor een arts om dit te doen? Dr. Kathleen Van Boeckel spreekt over haar persoonlijke ervaringen als huisdokter en LEIFarts.
* 16u15 - 17u30: Erfenisrecht (Francis Moeykens, notaris)
Wat gebeurt er met je bezittingen als je er niet meer bent? Wat is het verschil als je getrouwd of (wettelijk) samenwonend was?
Kan je iemand onterven? Is een testament enkel geldig als je het bij de notaris opstelt? Francis Moeykens, geassocieerd notaris, geeft ons een spoedcursus erfenisrecht.

Infobeurs van 17u30 tot 19u00
Aan infostanden zitten deskundigen klaar voor jouw persoonlijke vragen, rond:
• Wilsverklaring euthanasie en negatieve wilsverklaring HuisvandeMens & LEIF (Levenseinde Informatieforum) West-Vlaanderen
• Palliatieve zorgen Netwerk Palliatieve Zorg Westhoek-Oostende
• Teraardebestelling, registratie wilsverklaringen HuisvandeMens
• Lichaam schenken aan de wetenschap, orgaandonatie HuisvandeMens
• Afscheid nemen en omgaan met verlies HuisvandeMens

Gratis toegang. Graag op voorhand inschrijven voor de voordrachten.
Aanwezigheidsattest mogelijk.
Info en inschrijvingen: 051 55 01 60 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


terug naar kalender