Agenda

Datum: Vrijdag 10 Mei 2019
Uur: 20:00
Organisator:
Vrijzinnige vereniging

Plaats: CC De Spil Roeselare
H. Spilleboutdreef 1 - 8800 Roeselare

Info & Routebeschrijving :Landding… Landing. Gestrand? Geland? Beland? Eén ding staat vast: Deze leerlingen komen met bagage, een geschiedenis verspreid over vele landen. Nu landen ze hier.. En maken wij deel uit van hun land-ding… We vormen samen een diversiteit aan nationaliteiten, maar ook aan karakters...

Dit is een ontdekking van de aard van de mens, maar ook de aarding met de omgeving, of net de ontaarding… In welke aarde kiemt jouw zaadje het best? Bij wie voel jij je goed? Waardoor ga je iemand aardig vinden, of onaardig?

In dit OKAN-project (Okan staat voor Onthaalklas Anderstalige Nieuwkomers) onthalen de leerlingen òns op een kennismaking met hun talenten. Ze laten zien dat hun bagage uit meer bestaat dan het loslaten van het hen bekende. Zij zijn elk hun eigen individu, met hun talent, creativiteit en persoonlijkheid.

Tijdens een repetitieproces van een kleine twee maanden onderzochten de leerlingen deze vragen, daagden ze elkaar en zichzelf uit om de grenzen van hun durf op te zoeken. Via woord, beweging, muziek en dramatische werkvormen stimuleerden ze elkaar in het vinden van zelfvertrouwen en expressie.

Fasten your seatbelts, we’re getting ready for landding.

Regie: Mieke Wylin, peter van het project: Tom Ternest.

Zaal Komedie van Cultuurcentrum De Spil om 20u. Entrée: 10€. Tickets via De Spil.
terug naar kalender