Agenda

Datum: Zaterdag 18 Mei 2019
Uur:
Organisator:
Plaats: VLC De Geuzetorre
Kazernelaan 1 - 8400 Oostende

Info & Routebeschrijving :De heer Patrick Van Craeynest en de heer Edgard Brunet, voorzitter van het VLC Oostende vzw, zullen de vrijzinnige plechtigheid  - die open staat voor álle levensbeschouwingen - in goede banen leiden. Te gast dit jaar is acteur en schrijver Sieber Marly die de monoloog “Lamblet” brengt, een voorstelling die doordrongen is van poëzie en op een nostalgische manier het leven op zee oproept. Tussenin zijn muzikale intermezzi voorzien door accordeonist Noël Warmoes & mezzo sopraan Christel Vandewalle, nadien wordt een bloemenhulde ingericht aan het monument aan het Maritiem Instituut Mercator met medewerking van leerlingen van de IBIS school.  Tot slot volgt een verzorgde en uitgebreide receptie voor de deelnemers in “De Geuzetorre”.

programma  
10.15 uur : ontvangst deelnemers
10.30 uur: start plechtigheid
11.30 uur: bloemenhulde
12.00 uur: receptie deelnemers"Lamblet” - vissersjargon voor “platte zee” - is een voorstelling die doordrongen is van poëzie en op een nostalgische manier het leven op zee oproept, gebaseerd op de dagboeken en het leven van Andreas Van Craeynest.
De Tweede Wereldoorlog is voorbij. Een man, een visser staat op het punt om terug te keren naar huis. Hij vertelt over wat hij heeft gezien en wordt verscheurd tussen heimwee en liefde, tussen zijn familie en Phyllis, het meisje van de zee. Zijn meisje van de zee. Lamblet is een monoloog over thuiskomen. Wat blijft over? De zee lonkt.


terug naar kalender