Agenda

Datum: Woensdag 06 November 2019
Uur: 19:30
Organisator:
Plaats: Atheneum Jan Fevijn Campus Assebroek
Daverlostraat 132 - Assebroek

Info & Routebeschrijving :Atheneum Jan Fevijn organiseert dit schooljaar opnieuw een reeks van drie lezingen. We worden anno 2019 overstelpt met informatie. Soms zijn (of lijken) de berichten tegenstrijdig. Net die hoeveelheid en het ambivalente karakter maken de berichtgeving verwarrend. Hoe moeten we de zaken nu correct inschatten en evalueren? Vanuit welke hoek moeten we de fenomenen bekijken? Zijn er methodes, wetenschappelijke theorieën, onderzoeken of vuistregels die ons in staat stellen hier beter in te worden? Hoe kunnen we het juiste perspectief hanteren? Dit is de rode draad in onze lezingenreeks van dit schooljaar.

Op woensdag 6 november 2019 om 19.30 uur ontvangen we Kris Martens, klinisch psycholoog, gedragstherapeut en vrijwilliger bij Effectief Altruïsme Vlaanderen. Velen zijn bereid te werken aan een betere wereld. Er is dan ook ruimschoots marge voor verbetering: armoede, kindersterfte, dierenleed, opwarming van de aarde, ziektes, ... Mensen schenken echter meestal aan goede doelen in een opwelling, uit medelijden door geziene beelden, door de media-aandacht of omdat we de organisatie kennen. We geven omdat het goed voelt. Of we gaan werken in de welzijns- of non-profitsector "om mensen te helpen". Maar leidt ons gevoel ons wel tot de beste keuze? Kunnen we onze empathie en solidariteit koppelen aan de meest doeltreffende beslissing? Anders gezegd: kan je beter worden in goed doen?

Effectief altruïsten verzamelen rond deze vragen informatie en onderzoeken op een rationele, wetenschappelijke manier hoe je met je tijd en geld het meest effectief kan zijn. Op 6 november komt Kris Martens vertellen welke antwoorden deze beweging ondertussen gevonden heeft. Op welke problemen focussen we ons best? Hoe denk je daar het best over na?

In deze interactieve lezing zal de klemtoon voornamelijk liggen op de 80.000 uren die je in je leven zal besteden aan werken. Welke beslissingen kan je nemen over je studies en carrière om tijdens die uren het grootste verschil te maken?

De lezing is gratis, maar we vragen wel om je vooraf in te schrijven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De lezing start om 19.30 uur. Nadien is er de mogelijkheid tot vraagstelling uit het publiek en wordt ook een drankje aangeboden.
Parkeren is mogelijk aan de sporthal en in de omliggende straten.

Atheneum Jan Fevijn
Daverlostraat 132
8310 Assebroek


terug naar kalender