feb 03
2016

Nieuwe locatie en nieuwe naam voor het Vrijzinnig Ontmoetingscentrum de Koepel - Westhoek

Het vrijzinnig ontmoetingscentrum de koepel - Westhoek opereert vanaf februari 2016 vanuit een nieuwe locatie in Koksijde, op het adres Galloperstraat 48. Het gaat om een gebouw dat jarenlang gebruikt werd als ontmoetingsplaats voor Jehovagetuigen. De gemeente Koksijde kocht het gebouw en stelt het ter beschikking voor het vrijzinnig centrum. De accommodatie biedt alle nodige faciliteiten voor een vrijzinnig centrum. De feestelijke opening van het gebouw vindt plaats op zondag 7 februari van 11u tot 13.30u.
Het VOC krijgt ook een nieuwe naam: Vrijzinnig Huis Koksijde.  

 
Nieuwe huisvesting, nieuwe uitdaging
Een jaar geleden, in januari 2015 werd het nieuw lokaal van het VOC op het domein van het voetbalstadion van KVVC Coxyde (Houtsaegerlaan) officieel voorgesteld. Door onvoorziene omstandigheden, namelijk de promotie van KVV Coxyde naar 2de nationale van de Belgische voetbalcompetitie, werd KVVC echter gedwongen om zich in orde te stellen met de verplichte wetgeving hieromtrent. Concreet betekende dit dat zij over meer accommodatie dienden te beschikken.
Zo werd aan het VOC gevraagd om tijdens de thuismatchen over het lokaal te kunnen beschikken. Het feit dat het VOC vanaf dan volledig afhankelijk was van de voetbalkalender, betekende een enorme hypotheek op de algemene werking en programmatie ervan.

Zo werd samen met het gemeentebestuur van Koksijde uitgekeken naar een nieuw onderkomen dat  deze keer de zekerheid moest bieden om de werking gedurende jaren verder te kunnen uitbouwen. Wat niemand voor mogelijk achtte, wordt nu werkelijkheid.
Vanaf februari 2016 is de nieuwe locatie onder de vorm van een erfpachtovereenkomst voor de komende 30 jaar, een feit. De vereniging verhuist naar de Galloperstraat 48 in Koksijde, een 300-tal meter verder in de Houtsaegerslaan richting Oostduinkerke op.

Marc Van Muylem, voorzitter VOC de koepel – Westhoek/Vrijzinnig Huis Koksijde vanaf 2016:  
"In januari 2015 waren wij enorm trots met de officiële opening van ons nieuw lokaal in de Houtsaegerslaan. Wat onze huisvesting betreft, komen wij opnieuw voor een nieuwe maar heel belangrijke uitdaging te staan. Maar wij zijn ervan overtuigd dat dit de plek is waar onze voorgangers, en ook wij uiteraard, al jaren van dromen: ‘een eigen Vrijzinnig Huis’. Namens het bestuur hopen wij leden en sympathisanten in ons Vrijzinnig Huis Koksijde nog talrijker te mogen begroeten, want in deze tijden is een vrijzinnige humanistische stem meer dan noodzakelijk.”

Doel en activiteiten
Het vrijzinnig ontmoetingscentrum draait op een enthousiaste groep vrijwilligers, vervult de functie van ontmoeting en gemeenschap, is een uithangbord voor de verspreiding van het vrijzinnig gedachtegoed en de draaischijf van de vrijzinnig humanistische verenigingen in de regio.
De activiteiten van Vrijzinnig Huis Koksijde vind je via de kalender op www.vrijzinnighuiskoksijde.be.   

Diensten/permanentie
In het nieuwe gebouw houdt een vrijzinnig humanistisch consulent van het huisvandeMens Diksmuide verder permanentie, op de eerste en derde dinsdag van de maand van 10u. tot 16u. De diensten omvatten de uitwerking van plechtigheden en het informeren over keuzes bij het levenseinde met aanvullend begeleiding bij het invullen van wilsverklaringen.
Een afspraak maken met de consulent kan via huisvandeMens Diksmuide op tel 051 55 01 60 of per mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

 Overzicht alle persberichten

Contact

Marc Van Muylem
voorzitter Vrijzinnig Huis Koksijde
0498 56 61 30
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer info

Over de vrijzinnige gemeenschap:
Lieve De Cuyper
communicatieverantwoordelijke
Vrijzinnige Gemeenschap West-Vlaanderen
T 050 33 59 75
M 0479 26 91 73
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.