mei 01
2023

Er loopt een documentaire-reeks in 4 delen over geestelijke verzorgers op Canvas. Alle levensovertuigingen in ziekenhuizen, gevangenissen, leger en haven komen aan bod. De programmamaker is Phara di Aguirre. In de eerste aflevering op 19 april werd gefocust op geestelijke verzorging in ziekenhuizen. Op 26 april zagen we vrijwillig moreel consulent Nancy De Maesschalck aan het werk in de gevangenis. Op 3 mei komt het leger aan bod, op 10 mei de haven. De afleveringen kan je ook bekijken via VRT MAX. 

In de vierdelige reeks 'Mijn god' ontmoet Phara de Aguirre aalmoezeniers en consulenten van de diverse erkende levensbeschouwingen in ons land: de rooms-katholieke, protestantse, anglicaanse, orthodoxe, islamitische en joodse godsdienst, en de vrijzinnigheid. 

De reeks is opgebouwd rond vier biotopen waar aalmoezeniers en consulenten als betaalde kracht of als vrijwilliger aan het werk zijn: het ziekenhuis, het leger, de gevangenis en de haven. In elk van die biotopen volgen we drie verschillende levensbeschouwingen. Waar liggen de verschillen, wat zijn de gelijkenissen?

Je leest meer over de reeks via Mijn god - Phara de Aguirre op zoek naar religie en levensbeschouwing (canvas.be) - via deze link kan je de aflevering in de gevangenis met moreel consulent Nancy De Maesschalck bekijken. 

Je leest meer over categoriale dienstverlening door moreel consulenten deMens.nu via Categoriale morele dienstverlening - deMens.nu

DeMens.nu nam ook een interview af met Phara di Aguirre over de reeks, je leest het hier Interview met Phara de Aguirre: “Levensbeschouwingen en religies creëren een stuk verbondenheid tussen mensen.” - deMens.nu