aug 28
2023

Een 100-tal deelnemers vanuit de West-Vlaamse vrijzinnige centra en huizenvandeMens genoten op zaterdag 19 augustus van een geslaagde ontmoetingsdag.

De Koepel van de West-Vlaamse Vrijzinnige Centra viert dit jaar zijn 25e verjaardag, zo was de trefdag dit jaar een speciale editie. De dag werd provinciaal georganiseerd en vond ditmaal niet plaats in één van de eigen centra maar op een andere locatie centraal in de provincie, in De Tassche in Ardooie. Vanuit de uitvalsbasis Ardooie werden bussen ingezet om de deelnemers naar de activiteiten in Izegem en Roeselare te brengen.

Er waren 6 keuzeactiviteiten voorzien in de namiddag, met voor elk wat wils: Dat waren bezoeken aan KOERS, dat de grootste publiek toegankelijke wielercollectie in Europa herbergt, BOMBrewery, een unieke moutbakkerij met een eigen winkel en degustatiezaal in Roeselare, het Kasteel van Rumbeke, een van de oudste renaissancekastelen in België, de ambachtelijke chocolaterie ’t Karakske en Eperon d'Or, een voormalige schoenfabriek in Izegem die de schoenen- en borstelcollecties van de stad Izegem herbergt. Je kon ook deelnemen aan ‘City Golf’, een begeleide stadstour al golfend langsheen de mooiste plekken van Roeselare.
Spijs en drank mochten niet ontbreken, zo konden de deelnemers onder meer genieten van een BBQ ’s avonds.

West-Vlaanderen telt 11 vrijzinnige ontmoetingscentra en 6 huizenvandeMens. Zij willen regionale plaatsen van ontmoeting en uitwisseling zijn. Een jaarlijkse ontmoetingsdag draagt bij aan de teamgeest, laat toe ervaringen uit te wisselen en elkaar te inspireren, zodat er verder kan gebouwd worden aan een kwalitatief aanbod.

trefdag 19 8 groepsfoto