sept 04
2023

Ben je actief binnen de vrijzinnige gemeenschap West-Vlaanderen als professionele kracht of vrijwilliger bij een vrijzinnig centrum, een huisvandeMens of een vereniging, of heb je interesse om een actieve rol op te nemen binnen de gemeenschap én goesting om  te inspireren of je te laten inspireren en samen te bouwen aan een sterke organisatie?  Neem deel aan een inspiratiedag!

Provinciale Inspiratiedagen

We nodigen je uit om deel te nemen aan een ‘Provinciale Inspiratiedag’!

Dat kan op woensdag 27 september ‘23 in De Brug Centrum voor het Vrije Denken in Brugge van 17.30 uur tot 21.30 uur of op zaterdag 30 september ‘23 in Vrijzinnig Centrum Mozaïek in Kortrijk van 10.00 uur tot 14.00 uur.

Deze dagen fungeren als een fris intern communicatiekanaal en bieden een uitgelezen kans om:

  • Elkaar te inspireren door succesvolle, vernieuwende, waarde(n)volle activiteiten/projecten en verhalen te delen.
  • Samen te werken aan nieuwe ontwikkelingen en ideeën voor verbetering van ons aanbod en dienstverlening, en om nieuwe samenwerkingen te smeden.
  • Het engagement en de motivatie van elk individu te versterken, wat bijdraagt aan een bloeiende en positieve gemeenschap.
  • Elkaar beter te leren kennen en een sterkere band op te bouwen.

Dus: heb jij goesting om te inspireren of je te laten inspireren, je stem te laten horen, jouw steentje bij te dragen en samen te bouwen aan een sterke organisatie? Schrijf je dan in uiterlijk op 24 september via dit online formulier en ontdek hoe deze inspirerende dagen de deur openen naar groei en synergie!

Heb je nog vragen, opmerkingen of suggesties, richt ze aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Team Jolien & Lieve, educatief medewerker en communicatieverantwoordelijke vrijzinnige gemeenschap West-Vlaanderen

MEER INFO ROND DE PROVINCIALE INSPIRATIEDAGEN:

Voor wie? 

Wij nodigen iedereen uit die actief is binnen de vrijzinnige gemeenschap West-Vlaanderen als professionele kracht of vrijwilliger bij een vrijzinnig centrum, een huisvandeMens of een vereniging, mensen die activiteiten organiseren, diensten verlenen, communiceren of beleid voeren, en nieuwe mensen die interesse hebben om een actieve rol op te nemen binnen de gemeenschap.

Hoe verloopt de inspiratiedag, wat mag je verwachten en wat wordt er van jou verwacht?

Tijdschema

Inspiratiemoment op woensdag 27 september ‘23 in Brugge van 17.30 uur tot 21.30 uur:

17.30 tot 18.00

Ontvangst met een drankje en hapjes + praatgelegenheid

18.00 tot 20.00

Presentatie plenair, tafelsessies, afsluiting plenair

20.00 tot 21.30

Diner (koud buffet)

Inspiratiemoment op zaterdag 30 september ‘23 in Kortrijk van 10.00 uur tot 14.00 uur:

10.00 tot 10.30

Ontvangst met koffie en boterkoeken + praatgelegenheid

10.30 tot 12.30

Presentatie plenair, tafelsessies, afsluiting plenair

12.30 tot 14.00

Lunch (koud buffet)

Verloop

Plenair gedeelte 1: We nemen plaats aan ronde tafels van 6 personen en een aantal inspirerende cases worden aan de groep voorgesteld als kick-off.

Tafelsessie: De tafelgenoten krijgen de opdracht om samen een idee uit te werken voor een project, activiteit of nieuw aanbod in de dienstverlening.

  • Wie een concreet voorstel heeft, doet een inbreng en de groep maakt een keuze met wat zij aan de slag willen gaan of de groep vindt inspiratie in een case die plenair werd voorgesteld, of gehaald wordt uit de inventaris van waarde(n)volle projecten die ter beschikking zal zijn.
  • Elke tafel heeft een gatekeeper en er is een houvast via een document op de tafel dat moet ingevuld worden.

Het eindresultaat is iets om concreet mee aan de slag te gaan in een huis, een centrum, of op meer dan 1 plaats in de provincie, in een regio,..

Plenair gedeelte 2: Iemand van elke tafel deelt het resultaat van de tafelsessie met de gehele groep.

Het vervolg?

Het is de bedoeling dat we met de resultaten van de tafelsessies aan de slag gaan. We trachten tijdens de samenkomst of nadien projectteams samen te stellen. De educatief medewerker en communicatieverantwoordelijke vrijzinnige gemeenschap West-Vlaanderen blijven betrokken en nemen een ondersteunende rol op bij de realisatie van de projecten.  

Link naar het formulier om in te schrijven voor de inspiratiedagen: https://forms.gle/U2CwtNVvvXPm1Zpv8