dec 10
2023

Op vrijdag 13 oktober was het voor alle huizenvandeMens ECODAG. Een dag waarop wij nog meer stil staan bij onze ecologische voetafdruk. 

Oktober is een periode waarin aandacht wordt gegeven aan het klimaat, onder meer met de Nationale Klimaatweek. Vanuit deMens.nu kwam het initiatief om in alle huizenvandeMens een ecodag te organiseren in deze periode. De huizen namen diverse leuke initiatieven. Een terugblik:

Brugge

"We organiseerden een 'klimax-wandeling'. We gingen op verkenning in plantaardig Brugge want plantaardig leven is goed voor je lichaam én de planeet. Gids Tash (Vegan in Bruges) nam ons mee op sleeptouw langs hippe adresjes en interessante winkeltjes, met tips én proevertjes rond een plantaardige levensstijl." Foto's: @ Femke den Hollander 

Ecodag in BruggeEcodag in Brugge 1Ecodag in Brugge 4Ecodag in Brugge 32

Ieper

"Laten we eerlijk zijn, we leven in een bevolkingsgroep die veel productieve grond en wateroppervlakte nodig heeft om ons consumptieniveau te kunnen handhaven en om onze afvalproductie te kunnen verwerken. Eén van de oplossingen om onze voetafdruk te verkleinen, is meer vegetarisch of vegan te eten. Hiermee toon je niet alleen een hart voor dieren, maar ook voor de aarde. Daarom besloten wij om deze middag een vegetarische lunch te eten samen met enkele van onze vrijwilligers. Zelfs de niet vegetarische aanwezigen vonden alles zéér lekker. Dit is maar een kleine stap maar wel in de juiste richting..."

ecodag in ieperecodag in ieper 2ecodag in ieper 3

Kortrijk

"We dachten ook aan de fairtradeweek en deden alvast onze boodschappen bij de wereldwinkel. Vegetarisch eten zorgt voor minder afname van biodiversiteit, minder stikstofuitstoot, minder landgebruik, minder gebruik van water, minder ontbossing, minder ongewenste voedingsstoffen in het grondwater. Daarom kozen we bewust voor een veggie Thaise lunch deze middag."

ecodag in kortrijkecodag in kortrijk2ecodag in kortrijk3

Roeselare

"We zijn met onze vrijwilligers naar de Kringloopwinkel geweest voor een rondleiding en een bezoek aan het ecocafé . De  lunch was in een eethuis dat werkt met korte keten producten.

Ecodag in roeselare 1Ecodag in roeselare 2Ecodag in roeselare 3Ecodag in roeselare 7