feb 24
2024

In een nieuwe campagne pleiten LUNA abortuscentra vzw en deMens.nu voor meer begrip en minder taboe rond abortus en zwangerschapskeuzes en voor een abortuswet die mee is met de tijd.

De campagne omvat de uitgave van een boekje ‘Abortus, en dan?’ waarin abortus op een toegankelijke en laagdrempelige manier wordt uitgelegd en gevisualiseerd. Via de uitgave geven we mensen die een abortus hadden ook een stem door hun verhalen en ervaringen te delen. Van een aantal illustraties zijn ook postkaartjes gemaakt. Via www.abortusendan.be kan je een kaartje kiezen en een boodschap delen. De gebundelde boodschappen worden overgemaakt aan de politieke partijen om zo aandacht te vragen voor het thema en te pleiten voor een nieuwe abortuswet.

In elk huisvandeMens vind je een aantal exemplaren van de brochure.  Ook voor de leerkrachten NCZ bevat deze folder veel nuttige informatie, zeker in combinatie met het nieuwe lespakket. 

Lees hier de brochure

Abortuswet mee met de tijd

Uit de cijfers van de Nederlandstalige abortuscentra blijkt dat de nood aan kwalitatieve abortuszorg groter is dan ooit. Abortus hoort bij het leven en is van alle tijden. De stilte en het zwart-wit denken eromheen helpt niemand om de juiste keuze te maken. 

Bij wet bepalen hoe lang je verplicht moet nadenken om een keuze te maken? Blijven vasthouden aan de mythes en misverstanden over abortus? Vrouwen verplichten een ongewenste zwangerschap uit te dragen als ze verder zijn dan 12 weken? Mensen letterlijk de grens oversturen voor een dure behandeling in Nederland?

Is dat nog van deze tijd?

Geef aan wat je graag anders en beter zou zien. 

DEEL JOUW BOODSCHAP