apr 22
2024

Op zaterdag 27 april vierde het vrijzinnig centrum De Geus het 30- jarig bestaan. Samen met de Kunstkring De Geus, die het 20-jarig bestaan vierde, werden de bestuursleden en andere medewerkers om 15 uur op officiële wijze ontvangen op het stadhuis. Met dit gebaar kregen zij waardering voor hun jarenlange inzet voor de vrijzinnig humanistische gemeenschap en voor de inwoners van Harelbeke. Dat stemde de medewerkers vreugdevol en fier.

Na de officiële ontvangst ging de viering vanaf 17.30 uur verder in het vrijzinnig centrum zelf.
Alle leden waren er welkom. Er werd voor een natje en een droogje gezorgd, voor muziek en een fotoreportage. Ook volgde er een klein aandenken. Er kwamen afgevaardigden van andere vrijzinnige centra in Vlaanderen en van de huizenvandeMens.

De medewerkers van De Geus en de kunstkring zetten zich reeds 30 jaar in op vrijwillige basis en met respect voor iedere mens. Het respect is te vinden in de talrijke en diverse activiteiten die vanuit De Geus worden georganiseerd.

De Geus is een ontmoetingsplaats voor jong en oud, voor open geesten. Een plek waar iedereen zich thuis mag voelen. De activiteiten omvatten voordrachten rond maatschappelijk actuele thema’s of wetenschap, tentoonstellingen, kaartingen, gezinsfietstochten en gezellige eet- en drankfestijnen. Er zijn verschillende clubs bij De Geus actief: een kaartersclub voor de senioren en clubs die petanque, volleybal, darts en pingpong spelen.

Vrijzinnig centrum De Geus maakt er al jaren een traditie van om de opbrengst van hun jaarlijkse kaarting aan een goed doel te schenken. Dit jaar was die opbrengst voor het Sociaal Naaiatelier Harelbeke. Goed voor een cheque van 1.260 euro.

De maandelijkse tentoonstellingen georganiseerd door de kunstkring bieden kansen aan kunstenaars en zorgen vaak voor goede babbels. Het 3-maandelijks tijdschrift van de kunstkring, ART04, is een gewaardeerd gegeven, ook buiten Harelbeke.

Wie wil proeven van de sfeer is steeds welkom op het Praatcafé in De Geus elke zondag van 10.00 tot 13.30 uur. Voor een gezellige babbel aan de bar, om je vraag te stellen of simpelweg te genieten van een aperitiefje.

De Geus vind je op het adres Leopold III plein 71 in Harelbeke. Je kan De Geus volgen op facebook via www.facebook.com/vrijzinnigcentrumdegeus en via de website www.vcdegeus.be .

Maak kennis met VC De Geus via dit filmpje:

Meer info 
1. Historiek De Geus
2. Activiteiten
3. Kunstkring De Geus en andere verenigingen/clubs
4. Huidige werking