mrt 29
2020

Maatregelen nav het coronavirus

Lentefeesten en Feesten Vrijzinnige Jeugd West-Vlaanderen uitgesteld

 

Aansluitend bij de adviezen van de overheid en meer bepaald ook de richtlijnen van het Departement Onderwijs van vorige vrijdag, stuurden het Humanistisch Verbond en deMens.nu (Unie Vrijzinnige Verenigingen vzw) er bij de organisatoren van de lentefeesten op aan om de feesten dit voorjaar definitief uit te stellen. Rekening houdende met de bestaande maatregelen die door de overheid werden genomen, om de onzekerheid bij de organisatoren weg te nemen en vooral omwille van de bekommernis voor de gezondheid van onze kinderen en van ons allen leek dit de enige verstandige oplossing.

Wij beseffen allemaal dat dit voor velen – in de eerste plaats de kinderen, maar ook de ouders en familieleden en de vele organiserende vrijwilligers – een grote teleurstelling is, maar het zou onverantwoord zijn om de komende maanden onnodige risico’s te nemen door mensen in groepsverband te laten samenkomen (wat trouwens ook verboden is).

Met het Humanistisch Verbond en deMens.nu onderzoekt men verder op welke manier we de feestelingen die dit voorjaar uit de boot vallen volgend schooljaar opnieuw kunnen laten aansluiten en ook wat we na de zomer (als de crisis hopelijk bedwongen is) alsnog kunnen aanbieden aan onze 12-jarigen die immers het nieuwe schooljaar in een andere schoolomgeving zullen terechtkomen. Er wordt ook nagedacht over de mogelijkheid om nog op kortere termijn een ‘virtueel alternatief’ voor de feesten te ontwikkelen.

Verwacht wordt dat alle organisatoren in de provincie het advies zullen volgen. Wanneer de feesten gepland waren en waar (21 locaties) kan je raadplegen in de kalender. Door de maatregelen missen zo'n 1500 6- en 12-jarigen dit schooljaar hun feest in West-Vlaanderen.
Voor de 6-jarigen richten organisatoren in West-Vlaanderen zich nu veelal op een uitstel van het groepsfeest tot september/oktober volgend schooljaar. Voor de 12-jarigen ligt dat moeilijk maar er wordt gekeken naar oplossingen.
Zie ook de berichtgeving vanuit deMens.nu:
https://demens.nu/2020/03/27/advies-voor-lentefeesten-en-feesten-vrijzinnige-jeugd-n-a-v-het-coronavirus/

Meer infoOver de vrijzinnige gemeenschap:

 Lieve De Cuyper, communicatieverantwoordelijke Vrijzinnige Gemeenschap West-Vlaanderen
  0479 26 91 73
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 www.vrijzinnigwestvlaanderen.be