Vinnie De Vis is een persoonlijke en veilige knuffel die werd ontwikkeld om mensen in de laatste fase van dementie te helpen.

Vinnie de Vis Knuffels kunnen mensen met dementie helpen. Enkele vrijwilligers verbonden aan het vrijzinnig centrum De Geus Harelbeke haakten zo’n knuffels. Ze schenken ze, samen met personeelsleden van huisvandeMens Kortrijk, aan woonzorgcentrum De Vlinder in Harelbeke op vrijdag 7 mei.

Vinnie De Vis is een persoonlijke en veilige knuffel die werd ontwikkeld om mensen in de laatste fase van dementie te helpen. Hij maakt het mogelijk om met de patiënt te communiceren, bestrijdt de eenzaamheid of onrust die deze patiënten vaak ervaren, biedt houvast en helpt om gevoelens te kanaliseren. Het gaat om een gehaakt inktvisje met 9 tentakels, ongeveer 9 cm lang en in een vrolijke kleur katoen.

De vrijzinnige gemeenschap zet zich graag in voor acties om bij te dragen tot een warme en solidaire samenleving. Sinds een jaar organiseren de huizenvandeMens regelmatig momenten waarbij Vinnie de Vis Knuffels worden gehaakt door een groepje mensen die dit graag doen voor het goede doel. Die knuffels worden dan geschonken aan een woonzorgcentrum waar mensen met vergevorderde dementie verblijven, dit na een vraag of aanbod.

Recent werden knuffels gehaakt door vrijwilligers verbonden aan het vrijzinnig centrum De Geus, onder begeleiding van het huisvandeMens Kortrijk. Zij kregen een gratis haakpakket aangeboden en alle nodige uitleg.

Op vrijdag 7 mei om 16:00 uur geven de vrijwilligers van De Geus en personeel van het huisvandeMens samen de Vinnie de Vis Knuffels af in het woonzorgcentrum De Vlinder in Harelbeke. Voorafgaand, van 14:00 uur tot 16:00 uur, worden alle bewoners getrakteerd op een muzikaal optreden van Nils Anderson Live en Niki Vanlerberghe.

Mensen die graag in de toekomst mee Vinnie de Vis Knuffels haken mogen zich altijd kandidaat stellen bij huisvandeMens Kortrijk en woonzorgcentra die graag knuffels ontvangen mogen ook steeds een seintje geven aan het huisvandeMens.

Meer info over het project

huisvandeMens Kortrijk
  056 25 27 51
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

28-04-21