Op vrijdag 30 juli, zaterdag 31 juli en zondag 1 augustus kan je in Ieper naar sParks, een kleinschalig festival met een eigenzinnige insteek.

Het sParks festival in Ieper heeft nieuwe namen toegevoegd aan de affiche. Qua artiesten zijn dat Zodiac, The Grand RazoO, Marine V, DJ 4T4, Ritmo Latino en Peter De Blieck. Qua sprekers is dat onder meer Bleri Lleshi. sParks vindt plaats op 30 juli, zaterdag 31 juli en zondag 1 augustus in het Hamiltonpark. De organisatoren mikken op 500 bezoekers per dag. Een dagpas reserveren kan via www.sparksfestivalieper.com.

sParks festival werd op touw gezet door huisvandeMens Ieper, in samenwerking met o.m. de jeugdvereniging HUJO en het Humanistisch Verbond. Het festival kreeg de naam ‘sParks’ mee want het gaat vonken -van hoop- geven. Het is geen traditioneel muziekfestival. Het unieke vormt de combinatie van een muziekprogramma met een inhoudelijk programma. Artiesten en sprekers staan samen op de affiche. In gesprekken en debatten komen actuele thema’s die humanisten belangrijk vinden onder de aandacht. Samen met je vrienden of in gezinsverband zal je er sfeer en gezelligheid vinden maar ook diepgang en prikkeling. Er zal kinderanimatie aanwezig zijn, ook een infomarkt en voldoende drank- en eetgelegenheid.

Je kan een dagpas reserveren via de website www.sparksfestivalieper.com, waarbij een administratiekost van 2 euro in rekening wordt gebracht. Er is een bewuste keuze om het festival kleinschalig te houden met 500 bezoekers per dag.

Sammy Roelant, programma-coördinator: “De komst van artiesten Stef Camil Karlens, The Singalong Band met Eric Melaerts, Black Mamba en TLP lag al vast. Ook van sprekers Kurt Van Eeghem, Lara Taveirne, Christophe Busch en Jean Paul Van Bendegem. De affiche is nu aangevuld met artiesten als Zodiac, Grand Razoo, Marine V, DJ 4T4, Ritmo Latino en Peter De Blieck. Bij het inhoudelijk programma werden de thema’s van de debatten en gesprekken afgelijnd en verwelkomen we bijkomend onder meer spreker Bleri Lleshi. We hebben bijna het gehele programma rond. Op dit moment worden er o.a. nog workshops uitgewerkt voor en door jongeren. De komende weken wordt de affiche vervolledigd.”

Praktisch:
sParks vindt plaats in het Hamiltonpark in Ieper op vrijdag 30 juli, zaterdag 31 juli en zondag 1 augustus, van 14:00 uur tot 24:00 uur.  Via www.sparksfestivalieper.com kan je je dagpas aan 2 euro reserveren.

Programma

Vrijdag 30 juli

16 uur Zodiac
18 uur Neva
20 uur TLP
22 uur Black Mamba

Zaterdag 31 juli

14 uur Morgan Le Fay
Lara Taveirne
15 uur Knip uw Haar
16 uur Debat rond radicaliserend taalgebruik met Christophe Busch/Fabian van Samang/Pascal Cornet met moderator Frank Gevaert
17 uur Marine V
18 uur Debat rond humane vakken in het onderwijs met o.m. Kurt van Eeghem met moderator Mieke Dumont
19.30 uur The Grand RazoO
21 uur Stef Kamil Carlens
22 uur 4T4

Zondag 1 augustus

14 uur Jean Paul Van Bendegem over Wiskunde en erotiek
Morgan Le Fay
15 uur Anton Stubbe
16 uur Jan Dumolyn in gesprek met Aminata Demba over dekolonisering en identiteit
17 uur Peter De Blieck
18 uur Bleri Lleshi over ‘Leven na Corona’
19 uur Ritmo Latino
20.30 uur SingalongBand (met Eric Melaerts)
22 uur Chic Et Pas Cher

 

Bekijk de programmatrailer

Meer informatie

Lieve De Cuyper, communicatieverantwoordelijke Vrijzinnige Gemeenschap West-Vlaanderen, 0479 26 91 73 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg nieuws over het festival via

www.facebook.com/sparksfestivalieper

01-06-21