Agenda

Datum: Maandag 04 April 2016
Uur:
Organisator:
Plaats:
-

Info & Routebeschrijving :



Deze Willemsfondsreis brengt ons naar de meest romantische streek van Duitsland. Veel kunst en geschiedenis is er om van te proeven. En wat proeven betreft, de Nürnberger bratwurst en de Frankische wijnen zijn niet te versmaden! We verkennen de prinsbisschoppelijke stad Würzburg en de Residenz (Unesco Werelderfgoed) met de wereldvermaarde fresco's van Tiepolo.
Daarna komt Nürnberg aan de beurt. Deze prachtige middeleeuwse stad met omwalling en torens werd in WO II bijna volledig vernield, maar is weer volledig opgebouwd. De gids leidt ons door de historische Altstadt. In de namiddag brengen we een bezoek aan het Germanisches Nationalmuseum en het Reichsparteitagsgelände Dokumentationzentrum. Geen stad die je zo confronteert met de Duitse geschiedenis!
De derde dag nemen we na een geleid bezoek aan de Festung Marienberg met het Mainfränkisches Museum afscheid van Würzburg om de Romantische Strasse te volgen. We bezoeken parels van Middelleeuwse- en Renaissancesteden als Bad Mergentheim met het slot van de Duitse Orde, Creglingen, Detwang en Rothenburg Ob den Tauber (waar we logeren). 's Avonds volgen we Nachtwacht en op donderdagvoormiddag volgen we de gids. Daarna terug naar de Romantische Strasse met haltes in Feuchtwangen, Dinkelsbuhl en Donauwörth. We logeren in de buurt in Mertingen. Op vrijdag verkennen we Augsburg met Rathaus en de gouden zaal en de Fuggerei. Holbein en Brecht komen we zeker tegen. Zaterdag bezoeken we met gids de keizerlijke stad Nördlingen. Na het middagmaal keren we terug huiswaarts.

Alle info over deze reis

Info en inschrijving:
 
Sonja DE CRAEMER
Ooststraat 42 B, bus 12
8400 Oostende
Tel. 059 80 21 41
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 



 




terug naar kalender