Agenda

Datum: Donderdag 21 April 2016
Uur: 16:30
Organisator:
Plaats: Stadshalle Nieuwpoort
Marktplein 5 - Nieuwpoort

Info & Routebeschrijving :



Programma Levenseinde Informatiebeurs

- Infomarkt
van 16u30 tot 20u + na de voordracht

In de media komt het thema levenseinde regelmatig aan bod. We worden om de oren geslagen met termen als euthanasie, palliatieve sedatie, wilsverklaringen en vroegtijdige zorgplanning.

Maar wat is het verschil nu eigenlijk tussen euthanasie en palliatieve sedatie? Is euthanasie mogelijk voor dementerende personen? Hoe kan je aangeven dat je bepaalde behandelingen wel of niet wenst? Wat kan je allemaal op voorhand regelen?

De veelvuldige mogelijkheden rond vroegtijdige zorgplanning zijn uitgebreid en complex. Soms zie je door de bomen het bos niet meer! Mensen kunnen tegenwoordig meer en meer zelf bepalen wat ze willen, maar die keuzes zijn niet vanzelfsprekend. Er bestaan veel vragen rond.

Op de infomarkt vind je zeker en vast een antwoord! Het team van huisvandeMens Diksmuide geeft praktische info rond de wilsverklaringen en biedt een antwoord op persoonlijke vragen rond het thema levenseinde.

- Voordracht
20u     Zorg rond het levenseinde
dr. Frank Declercq, LEIF West-Vlaanderen

België beschikt over een goede wetgeving rond het levenseinde: de euthanasiewet, de wet betreffende de palliatieve zorg en de wet op de patiëntenrechten. Mensen weten niet wat dit allemaal inhoudt. Goede info is essentieel en daarom wil LEIF met die info dichter naar de bevolking toe gaan. Het team van LEIF West-Vlaanderen geeft informatie, advies en begeleiding. Niet in een dokterskabinet maar wel in een huiselijke omgeving. De LEIFdienstverlening is enig in zijn soort omdat het expertise koppelt aan laagdrempeligheid.

Coördinerend LEIFarts Frank Declercq (LEIFpunt stadhuis Oostende) geeft informatie rond levenseindekeuzes en het in orde brengen van documenten en vertelt vanuit zijn eigen ervaringen als LEIFarts.

Inschrijven
De infomarkt is vrij te bezoeken. Inschrijven voor de voordracht kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 051 55 01 60.




terug naar kalender