Agenda

Datum: Maandag 20 April 2020
Uur: 14:00
Organisator:
Vrijzinnige ontmoetingscentra

Plaats: De Brug, Centrum voor het Vrije Denken
Hauwerstraat 3A - 8000 Brugge

Info & Routebeschrijving :Tegenwoordig is er heel wat te doen over ‘de strijd tegen klimaatverandering’, ‘de energievoorziening’, ‘landbouw en voeding’, ‘de circulaire economie’… We liggen wakker van een veilige toekomst en kijken naar politici om maatregelen te nemen. Maar we begrijpen niet altijd waar het precies over gaat:

  • wil je bijleren en weten waarover je spreekt als je discussieert bijv. over het klimaatverandering, dan is deze lessenreeks iets voor jou;
  • ben je werkzaam binnen een bedrijf, dan helpt de knowhow je misschien om acties rond duurzaamheid te ondernemen;
  • moet je in een administratie samenwerken met collega’s uit de Dienst Leefmilieu, dan helpen deze lessen je inzicht verkrijgen;
  • enz.

De onderwerpen in de reeks houden verband met elkaar maar niet in die mate dat de ene les het logische gevolg is van de vorige. De volledige reeks volgen is een aanrader doch geen must, elke les kan apart worden gevolgd.

In deze les gaat het over duurzame ontwikkeling in de praktijk, met de onderlinge verbanden tussen de verschillende pijlers/dimensies (milieu, economisch, sociaal). Welke kritiek krijgt het BNP en hoe verhoudt het zich tot de Sustainable Development Goals (SDG’s)? En hoe kan je trouwens duurzame ontwikkeling meten?

De kostprijs is 5 euro per les met korting naar 2 euro voor leden van UPV, studenten en jongeren tot 25 jaar. Inschrijven: tijdig via UPV vzw - via de website http://upv.vub.ac.be/ of per mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met vermelding van voornaam, naam, mailadres, telefoonnummer en code.

Vormingsattest te bekomen ter plaatse.

Topics in de reeks (deel 2020)

13/1      Klimaatverandering - internationale

               onderhandelingen   code vj2020 kl1  voor betaling

10/2      De oorlog om grondstoffen en

               hernieuwbare energie  code vj2020 kl2  voor betaling 

16/3      Landbouw en voeding  code vj2020 kl3  voor betaling 

20/4      Meten is weten: wat met het BNP?  code vj2020 kl4  voor betaling 

18/5      Draagkracht van de aarde  code vj2020 kl5  voor betaling 

22/6      Wat is een duurzaam product?   code vj2020 kl6  voor betaling 

Lesgever Bernard Mazijn, expert ter zake: “In elke les komt ‘glocale’ duurzaamheid aan bod: we leggen een verband tussen wat er zich in de wereld afspeelt (globaal) én het belang voor onze samenleving (locaal)“ 

Gezien de huidige ontwikkelingen rond de verschillende thema’s zijn deze lessen bijzonder relevant en tegelijk bewustmakend.
terug naar kalender