jan 28
2016

Creatieve handjes maken ‘uiltjes’ als afsluiter Willemsfonds Waregem 50 jaar Jong

Het Willemsfonds Waregem is 50 jaar jong. Als slotactiviteit van het jubileumjaar organiseren ze een tentoonstelling waar zo’n 200 kinderen tussen 6 en 12 jaar aan mee werkten. De aanleiding was een wedstrijd met als thema: ‘creatief zijn met uiltjes’. De uil is immers het symbool van het Willemsfonds. Op zaterdag 6 en zondag 7 februari is de expo te bezichtigen in Vrijzinnig Centrum Poincaré.

 
Gisèle Plovier, voorzitster Willemsfonds Waregem: “De titel van onze jubileumjaar is ‘50 jaar Jong’. Het leeuwendeel van de leden van Willemsfonds Waregem Plus zijn senioren maar we kozen resoluut voor vernieuwing en verandering en wilden iets organiseren i.s.m. jongeren, de toekomst. We organiseerden al een aantal bijzondere activiteiten en deze tentoonstelling is een mega afsluiter. Mega omwille de 202 werken die we tentoonstellen en de hoge graad van creativiteit die we er in terugvinden. De initiële opzet was kleinschalig maar door het enthousiasme van de kinderen is het project redelijk uit zijn voegen gegroeid. Van ongeveer 25 kinderen werden het er tenslotte 202 die absoluut hun talenten wilden tentoonstellen. De kindervreugde inperken was geen optie dus nu staan we voor een groot evenement en we gaan ervoor.
Juf Corry van het Vermeylenfonds Waregem en lesgeefster in de Kunstacademie van Harelbeke is medebezieler van deze activiteit en weet van aanpakken! Daarvoor ben ik zeer dankbaar.”

Het zijn leerlingen van de Kunstacademie Harelbeke van 6 tot 12 jaar die de werkjes hebben gemaakt. Ieder kind heeft een uil gemaakt, getekend of geschilderd.  
Zaterdag 6 februari om 11u vindt de proclamatie en prijsuitreiking plaats en wordt de tentoonstelling geopend. Bezichtigen van de expo kan op zaterdag 6 februari van 14u tot 18u en zondag 7 februari van 10u tot 18u in Vrijzinnig Centrum Poincaré, Stormestraat 131/18 in Waregem.  

Gisèle: “Willemsfonds Waregem ‘Plus’ is onze nieuwe benaming sinds het jubileum, wat wil zeggen: nog meer van dat! De bestuursploeg blijft enthousiast, deze activiteit met jongeren is daar al een bewijs van.”

Planning:
Maandag 1 februari: opstellen van de 202 werkjes
Dinsdag 2 februari: jurering m.b.t. tot de 3 beste werken per leeftijdscategorie
Zaterdag 6 februari om 11u: proclamatie en prijsuitdeling waarbij elk kind wordt beloond voor zijn inzet (beperkt tot de deelnemers en hun ouders + de leden van Willemsfonds Waregem Plus gevolgd door een receptie met knabbel)
Publieke tentoonstelling: zaterdag 6 februari van 14u tot 18u en zondag 7 februari van 10u tot 18u.
 

Het Willemsfonds en het vrijzinnig landschap in (West-)Vlaanderen


Overzicht alle persberichten

Contact

Gisèle Plovier, voorzitster Willemsfonds Waregem
T 0475 86 59 12

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer info

Over de vrijzinnige gemeenschap:
Lieve De Cuyper
communicatieverantwoordelijke
Vrijzinnige Gemeenschap West-Vlaanderen
T 050 33 59 75
M 0479 26 91 73
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.