dec 02
2016

Warme winteravond rond verlies en herstel op donderdag 15 december in Kortrijk

Vincent Leus vertelt over zijn zoektocht naar herstel en kracht na het verlies van zijn dochter Emilie. De aanwezigen genieten van de warmte van samenzijn en van chocolademelk en glühwein. Dit in boekhandel Theoria te Kortrijk op donderdag 15 december om 20u, op uitnodiging van huisvandeMens Kortrijk.

Net niet tijdens de novembermaand die geassocieerd wordt met rouw, net wel tijdens de eindejaarsdagen, een tijd van lichtjes en gezelligheid…nodigt het huisvandeMens Kortrijk je uit in boekhandel Theoria in Kortrijk voor een warme winteravond rond verlies en herstel.
 
Omdat je het gemis van dierbare overledenen des te meer kan voelen op speciale dagen als tijdens het eindejaar. En vooral omdat de warmte van samenzijn, de herkenning en schoonheid van woorden, en de letterlijke warmte van chocolademelk en glühwein deugd doen. Altijd, nog meer in december en zeker voor je wonden van verlies. Voor de woorden zorgt Vincent Leus. Hij vertelt over het verlies van zijn dochter Emilie door een tragisch verkeersongeval, en over herstel na verlies.
 
Mieke Werbrouck, consulent huisvandeMens Kortrijk: “In het huisvandeMens zijn we veel bezig met verlies, bij infogesprekken over het levenseinde, afscheidsplechtigheden of als luisterend oor bij rouw. Toch weegt dat niet altijd zo zwaar als je zou denken. Omdat dood en leven dicht bij elkaar liggen, afscheid en herinneringen, stilstaan en verdergaan. Dat willen we mensen bieden met deze avond: een mooie, gezellige plek voor een moment van stilstaan en verdergaan.”
 
Een initiatief van huisvandeMens Kortrijk in boekhandel Theoria, donderdag 15 december om 20u. Meer info en inschrijven: T 056 25 27 51, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je vindt Theoria in de Onze Lieve Vrouwestraat 22 in Kortrijk. (op het einde van het jaar is Theoria nog net niet verhuisd).

 
Op dinsdag 13 december om 19u30 in de Schipperskapel, Komvest 38, Brugge. Inschrijven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 050 33 59 75.



  

Dienstverlening huisvandeMens


Overzicht alle persberichten

Contact

huisvandeMens Kortrijk
Overleiestraat 15A
T 056 25 27 51
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer info

Over de vrijzinnige gemeenschap:
Lieve De Cuyper
communicatieverantwoordelijke
Vrijzinnige Gemeenschap West-Vlaanderen
T 050 33 59 75
M 0479 26 91 73
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.