header background image
 

  • nieuws

Persbericht 03-05-2018

Instelling Morele Dienstverlening West-Vlaanderen heeft een nieuwe Raad van Bestuur

De Instelling Morele Dienstverlening (IMD) West-Vlaanderen – het orgaan dat de werking van de vrijzinnige gemeenschap in de provincie financieel ondersteunt - heeft een nieuwe Raad van Bestuur. In deze Raad zetelen 5 leden die verkozen zijn door een kieskring van afgevaardigden van vrijzinnige verenigingen in de provincie en 2 personen die afgevaardigd zijn door de Centrale Vrijzinnige Raad.

 
 
De Instelling Morele Dienstverlening (IMD) West-Vlaanderen is het orgaan dat de werking van de huizenvandeMens, de vrijzinnige ontmoetingscentra en vrijzinnige verenigingen in de provincie financieel ondersteunt. Het nieuwe bestuur is geïnstalleerd op 28 maart, treedt aan voor een periode van 3 jaar en komt maandelijks samen.

De 5 rechtstreeks verkozen bestuursleden zijn: Francis Moeykens, Martin Courtens, Sammy Van den Heede, Evi Andries (nieuw lid) en Chris Marchand (nieuw lid). De 2 leden verkozen door de Centrale Vrijzinnige Raad zijn Harald Prasse en Hervé Depreeuw. Uittredende leden zijn Fanny Dumarey en Marc D’haene. De mandaten zijn: Martin Courtens neemt het mandaat voorzitter, Harald Prasse als ondervoorzitter en Evi Andries is secretaris.

De IMD’s werden in Vlaanderen per provincie opgericht na de afkondiging van de wet van 21 juni 2002 betreffende de Centrale Raad der Niet-Confessionele Levensbeschouwelijke Gemeenschappen van België. IMD West-Vlaanderen krijgt financiële middelen van de Provincie en heeft de taak ze te beheren en verdelen binnen de georganiseerde West-Vlaamse vrijzinnige gemeenschap. Die middelen maken vrijzinnig humanistische dienstverlening mogelijk.

IMD-voorzitter Martin Courtens: “De voorbije jaren hebben we werk gemaakt van de verhoging van de zichtbaarheid en uitstraling van onze gemeenschap en daar zullen we verder op inzetten. Ook moeten de vrijwilligers in het veld hun organisatie en/of activiteiten zo kunnen uitbouwen dat er verjonging en verbreding komt. We zullen ook volop inzetten op de uitbouw van het nieuw Brugs Vrijzinnig Huis in de Hauwerstraat.”  


Overzicht alle persberichten

Meer informatie

Over de IMD West-Vlaanderen en over de gemeenschap: www.vrijzinnigwestvlaanderen.be
Lieve De Cuyper, communicatieverantwoordelijke Vrijzinnige Gemeenschap West-Vlaanderen
Tel.: 0479 26 91 73 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
De voorzitter IMD, Martin Courtens, bereiken: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Tel: 0476 43 83 61
Over de huizenvandeMens: www.deMens.nu