okt 01
2014

Lezing Birth Day door Lieve Blancquaert op 9 oktober in Nieuwpoort

HuisvandeMens Diksmuide organiseert i.s.m. VOC de koepel Westhoek de lezing Birth Day door Lieve Blancquaert. Dit op donderdag 9 oktober om 19u30 in centrum Ysara te Nieuwpoort.

364.501 keer per dag begint er ergens op aarde een nieuw leven en een nieuw verhaal. Birth Day is de wereldreis van Lieve Blancquaert, moeder, fotografe en journaliste naar die verhalen en het antwoord op de vragen:‘Waarom zetten wij vandaag kinderen op de wereld? Wat betekent het om op een bepaalde plek in de wereld geboren te worden? En hoe verwelkomt de wereld zijn kinderen?’ Eind vorig jaar kon men al kennis maken met de tv-reeks, nu komt Lieve zelf haar verhaal doen!
Lieve Blancquaert werkte 2 jaar aan dit project. Ze bezocht 14 plekken over de hele wereld. Een mix van arm en rijk, culturen, religies en gemeenschappen. Overal stapt Lieve een bevallingskamer binnen en dus ook letterlijk in het leven van de baby’s en hun familie. Ze ontmoet de moeders tijdens één van de meest emotionele gebeurtenissen uit hun leven: de geboorte van hun zoon of dochter. Maar ze praat ook met familieleden, gaat langs bij hen thuis, neemt deel aan feesten en rituelen en bezoekt bijzondere plekken en evenementen die haar meer vertellen over de cultuur waarin hun kind zal opgroeien.
Deelname is kosteloos. Voor de lezing dien je in te schrijven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 051 55 01 60.



Dienstverlening huisvandeMens


Overzicht alle persberichten

Meer informatie

huisvandeMens Diksmuide
Esenweg 30
8600 Diksmuide
T 051 55 01 60
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.