juni 03
2015

50 jaar Humanistisch-Vrijzinnige Vereniging (HVV) in Roeselare

De Humanistisch-Vrijzinnige Vereniging (HVV) Roeselare bestaat 50 jaar. Dit wordt gevierd op vrijdag 12 juni met een academische zitting en een receptie in zaal Ter Eeste van de Brouwerij Rodenbach. HVV organiseert in Roeselare het Lentefeest en Feest Vrijzinnige Jeugd met steeds stijgend succes.

 
Op 29 mei 1965 werd OVM (Oudervereniging Voor de Moraal) Roeselare opgericht, als afdeling van HVV (Humanistisch-Vrijzinnige Vereniging). Het werd nadien een afdeling ‘HV’ (Humanistisch Verbond), wat nu afgekort wordt als een ‘HVV/HV’ afdeling. De Humanistisch-Vrijzinnige Vereniging (HVV) is een sociaal-culturele organisatie die werkt vanuit vrijzinnig humanistisch perspectief.   

HVV Roeselare heeft slechts 4 voorzitters gehad in 50 jaar. Luc Werbrouck is voorzitter sinds 1998.  
Luc Werbrouck: “Sedert 1999 organiseert HVV in Roeselare het Lentefeest en Feest Vrijzinnige Jeugd met steeds stijgend succes. Per jaar organiseren we verder een 10-tal activiteiten.
We kunnen rekenen op financiële steun van HVV landelijk en provinciaal en daarnaast ook van de Stad Roeselare, sponsors en de Instelling Morele Dienstverlening West-Vlaanderen. De komst van een huisvandeMens in Roeselare in 2006 verschafte ons een locatie waar we terecht kunnen voor de kleinere activiteiten en vergaderingen. De laatste jaren werken we ook meer en meer samen met andere verenigingen.”

Op vrijdag 12 juni wordt het 50-jarig bestaan van de Humanistisch-Vrijzinnige Vereniging Roeselare gevierd met een academische zitting en een receptie in zaal Ter Eeste van de Brouwerij Rodenbach, vanaf 19u. Luc Werbrouck, voorzitter HVV/HV Roeselare, gevolgd door Mario Van Essche, voorzitter HVV Landelijk, Luc Martens, burgemeester Stad Roeselare, en Sonja Eggerickx, voorzitter van de International Humanist and Ethical Union brengen een toespraak op de academische zitting. Nadien, vanaf 20u, is er een receptie.


Waarvoor staat HVV?


Overzicht alle persberichten

Contact

Over HVV Roeselare en het 50-jarig bestaan: Luc Werbrouck, voorzitter HVV/HV Roeselare
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 0486 02 30 38.
Over HVV: www.h-vv.be
Over het huisvandeMens en de vrijzinnige gemeenschap in West-Vlaanderen: Lieve De Cuyper, communicatieverantwoordelijke Vrijzinnige Gemeenschap West-Vlaanderen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. T 0479 26 91 73 www.vrijzinnigwestvlaanderen.be