sept 15
2015

Lezing van relatie-experte Rika Ponnet in Koksijde op 1 oktober

HuisvandeMens Diksmuide i.s.m. VOC de koepel – Westhoek nodigt Rika Ponnet uit voor de lezing ‘Blijf bij mij’ gebaseerd op het gelijknamige boek. Rika Ponnet komt op donderdagavond 1 oktober naar Koksijde.

Rika Ponnet is seksuologe en leidt al jaren het relatiebemiddelingsbureau Duet. Als therapeute begeleidde ze talloze singles en koppels. Ze is een veelgevraagde relatie-expert in de media, en ze heeft onder meer een vaste rubriek in Het Nieuwsblad en Libelle.
 
De lezing die ze brengt op donderdag 1 oktober rond het boek ‘Blijf bij mij’ handelt over relatieproblemen en de oorsprong ervan. De problemen zijn vaak terug te brengen naar de hechtingsstijl die mensen in hun jeugd ontwikkeld hebben.

Het huisvandeMens Diksmuide organiseert deze lezing in vrijzinnig ontmoetingscentrum de koepel – Westhoek te Koksijde op donderdag 1 oktober 2015 om 19u30. Deelnemen is gratis, inschrijven kan bij huisvandeMens Diksmuide via 051 55 01 60 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 
Het huisvandeMens biedt een kosteloze dienstverlening aan vanuit vrijzinnig humanistisch perspectief, open voor iedereen. Met de organisatie van deze avond wil het huisvandeMens haar dienstverlening onder de aandacht brengen, in het bijzonder de begeleiding. Bij een consulent van het huisvandeMens kan je een luisterend oor vinden. In open en vertrouwelijke gesprekken helpt de consulent je om duidelijk zicht te krijgen op de situatie en om tot antwoorden te komen. Dat kan gaan over thema’s gaande van depressie, rouw, relaties of andere levensvragen. Bij het huisvandeMens kan je ook aankloppen voor een geboorte-, relatie-, of afscheidsplechtigheid op maat.
 
Blijf bij mij

In het boek ‘Blijf bij mij’ legt Rika Ponnet de dieperliggende oorzaak van relatieproblemen bloot en toont ze hoe hechtingsstijlen vaak aan de basis liggen van conflicten. Waarom trekken tegenpolen elkaar aan, maar stoten ze vaak na een tijd ook af? Waarom kiezen veel mensen telkens opnieuw voor de ‘foute’ partner? En waarom is ruzie en strijd vaak een verborgen kreet om meer intimiteit?
Na de eerste verliefdheid vallen de oogkleppen af en ontstaat in veel relaties een strijd om macht. Je gaat je ergeren aan kleine kantjes, je bent bang om teveel van jezelf te moeten opgeven, er ontstaat een bepaalde sleur… Kortom, beide partners worden geconfronteerd met het leven van alledag en dat leidt soms tot discussies.
Veel koppels slagen erin om na wat gekibbel terug duurzame vrede te sluiten. Bij anderen verzandt de machtsstrijd in een langdurige stellingenoorlog. Maar hoe vermijd je dat die strijd het einde van je relatie betekent?


  

Dienstverlening huisvandeMens


Overzicht alle persberichten

Contact

huisvandeMens Diksmuide
Esenweg 30
T 051 55 01 60
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.deMens.nu


Meer info

Over de vrijzinnige gemeenschap:
Lieve De Cuyper
communicatieverantwoordelijke
Vrijzinnige Gemeenschap West-Vlaanderen
T 050 33 59 75
M 0479 26 91 73
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Praktische info

Donderdag 1 oktober 2015 om 19u30
Locatie: VOC de koepel – Westhoek, Houtsaegerlaan 21, 8670 Koksijde
Deelnemen is gratis.
Inschrijven via huisvandeMens Diksmuide: 051 55 01 60 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.