Agenda

Datum: Zondag 24 April 2016
Uur: 10:00 - 17:00
Organisator:
Andere

Plaats: VC Mozaïek
Overleiestraat 15A - 8500 Kortrijk

Info & Routebeschrijving :



 

De Dood In Kinderschoenen
dubbelexpositie rond kindergraven

 

Er wordt wel eens gezegd dat graven spreken. Dat geldt zeker voor kindergraven. Ze vormen versteende brailletekens waaruit een vergeten, steeds evoluerend verhaal van afscheid en rouw kan afgelezen worden.

Ze zijn kleine getuigen van pijn en verdriet, verbondenheid en zingeving, troost en hoop, onverschilligheid en erkenning.

Dit project plaatst een veronachtzaamd stukje West-Vlaams erfgoed in de kijker en maakt ook het verlies van een kind beter bespreekbaar.

Het historisch-didactisch luik illustreert met zwart-wit foto’s enkele evoluties in onze rouwcultuur. Symbolen op kindergraven, grafschriften, portretten, … leggen de tendensen naar intimiteit en secularisering bloot.

Fotograaf Carl Uytterhaegen tekent met treffende en mooie beelden van kindergraven voor het artistieke luik van deze tentoonstelling. Het oeuvre van deze kunstenaar bestaat doorgaans uit zwart-wit fotografie, maar vanwege het thema brengt hij uitzonderlijk werken in kleur. Dat leverde een reeks sprekende foto’s op die tot voelen en nadenken stemmen.

 

  • gratis te bezoeken
  • open op de erfgoeddag 2016: zondag 24/04 van 10 tot 17 uur

    en van maandag 25/04 tot en met maandag 02/05 (dagelijks van 14 tot 17 uur)

    gesloten op zondag 1 mei

  • locatie: bovenzalen en hall Vrijzinnig Centrum Mozaïek

  • organisatie: Vrijzinnig Centrum Mozaïek i.s.m. HuisvandeMens Kortrijk

  • meer info: bekijk hier de flyer



terug naar kalender