HuisvandeMens Ieper organiseert een informatiebeurs rond het levenseinde te Beselare

HuisvandeMens Ieper organiseert in samenwerking met gemeente Zonnebeke een beurs rond het levenseinde met voordrachten en infostanden. Dit op vrijdag 15 maart, van 13u30 tot 18u, in OC De Leege Platse in Beselare.

 
Wettelijk is er de laatste jaren veel veranderd rond het thema levenseinde. Mensen kunnen meer en meer zelf bepalen wat ze willen, maar die keuzes zijn niet vanzelfsprekend. Er bestaat veel onduidelijkheid over de mogelijke levenseindebeslissingen.
Bij het huisvandeMens kan je terecht voor een vertrouwelijk gesprek over jouw twijfels en angsten rond het levenseinde. Wij informeren je graag over de wetgeving hieromtrent en wie dit wenst krijgt hulp bij het invullen van wilsverklaringen. Daarnaast kan je bij ons een voordacht over dit thema aanvragen voor jouw vereniging of organisatie. De 5 huizenvandeMens in de provincie werken voor deze dienstverlening nauw samen met LEIF (LevensEinde InformatieForum) West-Vlaanderen.
Het huisvandeMens staat open voor iedereen. Wij verlenen onze diensten vanuit een vrijzinnig humanistisch perspectief. We hechten veel belang aan het zelfbeschikkingsrecht van de mens en streven naar een waardig levenseinde voor iedereen, met respect voor de wil van de patiënt.
Vandaar het initiatief om een informatiebeurs rond het levenseinde te organiseren in Beselare.
Kobe Sercu, hoofdverpleegkundige palliatieve zorg Jan Ypermanziekenhuis, spreekt om 14u30 vanuit zijn ervaringen rond palliatieve zorg, palliatieve sedatie, euthanasie, wilsverklaringen en vroegtijdige zorgplanning. Wat kan er eigenlijk allemaal, in welke situaties?: een verduidelijking.
Notaris Annelies Himpe maakt je om 16u wegwijs in erfenisrecht. Wat met je bezittingen als je er niet meer bent? Wat kan je erven, wie heeft er recht op? Wat is het verschil tussen schenkingen en legaten? Is een testament enkel geldig als je het bij de notaris opstelt?.
Tussen 13u30 en 18u kan je doorlopend terecht op de infostanden van het huisvandeMens, burgerzaken Zonnebeke en zorgcentra Groot Zonnebeke, met je persoonlijke vragen rond voorafgaande zorgplanning en hulp bij het invullen van wilsverklaringen, registratie van euthanasie, orgaandonatie en laatste wilsbeschikking en het aanbod van zorgcentra.   
De indeling van de namiddag is als volgt: van 13u30 tot 14u30 is er onthaal met koffie, van 14u30 tot 15u30 is er de voordracht ‘Verhalen uit de praktijk met Kobe Sercu, hoofdverpleegkundige palliatieve zorg, tussen 15u30 en 16u is er een pauze en van 16u tot 17u is er de voordracht ‘Erfenisrecht’. Van 13u30 tot 18u zijn de infostanden te bezoeken. Dit op vrijdag 15 maart in OC De Leege Platse, Geluwestraat 12, Beselare.
Deze infonamiddag is gratis. Graag een seintje indien je komt via 057 23 06 30, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via www.zonnebeke.be/Vrije_Tijd/Inschrijven/ > Letters
Dienstverlening huisvandeMens


Overzicht alle persberichten

Contact

huisvandeMens Ieper
Korte Torhoutstraat 4
T 057 23 06 30
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Meer info

Over de vrijzinnige gemeenschap:
Lieve De Cuyper
communicatieverantwoordelijke
Vrijzinnige Gemeenschap West-Vlaanderen
T 050 33 59 75
M 0479 26 91 73
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.