header background image
 

  • nieuws

Persberichten

Vrijzinnig Lentefeest en Feest Vrijzinnige Jeugd in Brugge op zondag 12 mei

In Brugge worden het Vrijzinnig Lentefeest en het Feest Vrijzinnige Jeugd gevierd op zondag 12 mei in het Concertgebouw.

Pint of Science festival 20-21-22 mei Brugge

Pint of Science is een jaarlijks wereldwijd wetenschapsfestival dat toponderzoekers naar gezellige cafés in je buurt brengt om je te vertellen over de laatste bevindingen in de wereld van de wetenschap. Ook in Brugge ontdek je de nieuwste ontwikkelingen op vlak van ons lichaam, onze planeet en onze maatschappij. Dit op maandag 20 mei in Snuffel Hostel, op dinsdag 21 mei in De Republiek en op woensdag 22 mei in De Brug telkens vanaf 19u30.

Meer dan 1600 kinderen en jongeren in West-Vlaanderen kiezen voor een lentefeest of feest vrijzinnige jeugd

Dit jaar zullen 1620 West-Vlaamse kinderen en jongvolwassenen hun lentefeest of feest vrijzinnige jeugd vieren. 9 jaar geleden waren er dat nog maar 1016. Deze feesten, kaderend binnen de vrijzinnig humanistische levensbeschouwing, worden alsmaar populairder.

Informatiebeurs ‘Wegwijs in levenseinde’ op donderdag 28 maart in Kortrijk

Het huisvandeMens Kortrijk organiseert een informatiebeurs rond het levenseinde op donderdag 28 maart in vrijzinnig centrum Mozaïek in Kortrijk. Op het programma staan een voordracht ‘Levenseinde, wetgeving en wilsverklaringen’ om 18u, een infomarkt van 19u tot 20u en een voordracht rond orgaandonatie om 20u.

Openingsweekend nieuwe stek De Brug, Centrum voor het Vrije Denken en huisvandeMens Brugge op zaterdag 22 en zondag 23 juni

De Brug, Centrum voor het Vrije Denken (het voormalig Vrijzinnig Centrum De Sleutelbrug) en het HuisvandeMens Brugge hebben sinds kort een nieuwe stek in de Hauwerstraat 3A en 3C, op het Beursplein. Tijdens het openingsweekend 22 en 23 juni is iedereen welkom om de gebouwen te bezoeken en deel te nemen aan de activiteiten.

Een nieuw huis, een nieuw verhaal voor de Brugse vrijzinnige gemeenschap 

De Brug, Centrum voor het Vrije Denken en het HuisvandeMens Brugge hebben sinds kort een nieuwe stek in de Hauwerstraat 3A en 3C, op het Beursplein. Dit is het startschot voor een vernieuwde werking waarbij vanaf september de Bruggeling tal van activiteiten zal kunnen meepikken. Tijdens het openingsweekend 22 en 23 juni is iedereen welkom om de gebouwen te bezoeken en kennis te maken met de vrijzinnige organisaties.

Khalid Benhaddou komt spreken over ‘een westerse Islam’ op 12 september in Koksijde

Op donderdag 12 september is Khalid Benhaddou te gast in Vrijzinnig Huis Koksijde op uitnodiging van UPV Westkust en het Vermeylenfonds Koksijde-Oostduinkerke. Hoe verhoudt de islam zich tot de westerse wereld en een seculiere samenleving? Kan een moslim leven met de verlichtingswaarden van het Westen? Benhaddou verheldert factoren die bijdragen aan een ongenuanceerd beeld van de Islam.

Levenseinde informatiebeurs op donderdag 21 maart in Sijsele

Het huisvandeMens Brugge organiseert een ‘Wegwijs in beslissingen rond het levenseinde Informatiebeurs’ op donderdag 21 maart in zaal Rostune in Sijsele-Damme. Met een infobeurs vanaf 16u, een voordracht thema ‘Levenseinde, wetgeving en wilsverklaringen’ om 19u en een voordracht ‘Levenseinde, verhalen uit de praktijk’ om 20u.

Levenseinde informatiebeurs op donderdag 14 maart in Kortemark

Het huisvandeMens Diksmuide organiseert een ‘Wegwijs in beslissingen rond het levenseinde Informatiebeurs’ op donderdag 14 maart in WZC Blijvelde in Kortemark. Met een voordracht rond voorafgaande zorgplanning om 14u, een voordracht ‘Verhalen uit de praktijk’ door een LEIFarts om 15u, een voordracht rond erfenisrecht om 16u15, gevolgd door een infomarkt vanaf 17u30.

HuisvandeMens Ieper organiseert een informatiebeurs rond het levenseinde te Beselare

HuisvandeMens Ieper organiseert in samenwerking met gemeente Zonnebeke een beurs rond het levenseinde met voordrachten en infostanden. Dit op vrijdag 15 maart, van 13u30 tot 18u, in OC De Leege Platse in Beselare.