Informatiebeurs ‘Wegwijs in levenseinde’ op donderdag 28 maart in Kortrijk

Het huisvandeMens Kortrijk organiseert een informatiebeurs rond het levenseinde op donderdag 28 maart in vrijzinnig centrum Mozaïek in Kortrijk. Op het programma staan een voordracht ‘Levenseinde, wetgeving en wilsverklaringen’ om 18u, een infomarkt van 19u tot 20u en een voordracht rond orgaandonatie om 20u.

 
Wettelijk is er de laatste jaren veel veranderd rond het thema levenseinde. Je kan meer en meer zelf bepalen wat je wil, maar die keuzes zijn niet vanzelfsprekend. Er bestaan veel misverstanden over de mogelijke levenseindebeslissingen.

Op 28 maart om 18u zet LEIFconsulent Mieke Werbrouck de wettelijke mogelijkheden bij het levenseinde op een rij. Ze overloopt welke documenten je kan invullen en hoe.
Op de infomarkt van 19u tot 20u kan je jouw vragen stellen over de levenseindedocumenten (wilsverklaring euthanasie, negatieve wilsverklaring, wilsbeschikking teraardebestelling, verklaring voor orgaandonatie, lichaam schenken aan de wetenschap), de registratie van wilsverklaringen en al wat bij het levenseinde komt kijken: palliatieve zorgen, een afscheidsplechtigheid en omgaan met een verlies.   
Dr. Charlotte Castelain vertelt om 20u vanuit haar ervaringen als donorcoördinator op de dienst intensieve zorg in az groeninge, een donorcentrum waar organen verwijderd  worden.

Deelname is gratis. Voor de voordrachten dien je in te schrijven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of T 056 25 27 51. Deze activiteit gaat door in vrijzinnig centrum Mozaïek, Overleiestraat 15A te Kortrijk.

Het initiatief van deze informatiebeurs rond het levenseinde komt vanuit de dienstverlening van het huisvandeMens. Je kan er terecht voor een vertrouwelijk gesprek over jouw vragen en twijfels rond het levenseinde. Wij informeren je graag over de wetgeving hieromtrent en wie dit wenst krijgt hulp bij het
invullen van wilsverklaringen. Daarnaast kan je bij ons een voordacht over dit thema aanvragen voor jouw
vereniging of organisatie. De 5 huizenvandeMens in de provincie werken voor deze dienstverlening nauw
samen met LEIF (LevensEinde InformatieForum) West-Vlaanderen.

Het huisvandeMens staat open voor iedereen. Wij verlenen onze diensten vanuit een vrijzinnig
humanistisch perspectief. We hechten veel belang aan het zelfbeschikkingsrecht van de mens en streven
naar een waardig levenseinde voor iedereen, met respect voor de wil van de patiënt.

Dienstverlening huisvandeMens


Overzicht alle persberichten

Contact

huisvandeMens Kortrijk
Overleiestraat 15A 
056 25 27 51
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Meer info

Over de vrijzinnige gemeenschap:
Lieve De Cuyper
communicatieverantwoordelijke
Vrijzinnige Gemeenschap West-Vlaanderen
T 050 33 59 75
M 0479 26 91 73
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.