Khalid Benhaddou komt spreken over ‘een westerse Islam’ op 12 september in Koksijde

Op donderdag 12 september is Khalid Benhaddou te gast in Vrijzinnig Huis Koksijde op uitnodiging van UPV Westkust en het Vermeylenfonds Koksijde-Oostduinkerke. Hoe verhoudt de islam zich tot de westerse wereld en een seculiere samenleving? Kan een moslim leven met de verlichtingswaarden van het Westen? Benhaddou verheldert factoren die bijdragen aan een ongenuanceerd beeld van de Islam.

 
Spreker Khalid Benhaddou is imam en coördinator van het Netwerk Islamexperten, dat de radicalisering van moslimjongeren in Vlaanderen tegengaat. Tijdens deze lezing neemt hij ons mee in zijn verhaal om een helder beeld te schetsen over allerlei factoren die bijdragen aan een ongenuanceerd beeld van de islam. Hij vertelt hoe de Koran niet letterlijk maar in zijn historische context moet worden begrepen en houdt een warm pleidooi voor een ‘mondiale verlichting van de islam’.

Dé islam bestaat niet, deze godsdienst verschilt van land tot land. Verschillende strekkingen bekampen elkaar in soms bloedige conflicten. Hoe verhoudt de islam zich tot de westerse wereld en een seculiere samenleving? Kan een moslim leven met de verlichtingswaarden van het Westen?

Benhaddou staat voor een moderne islam die de westerse regels en waarden wil verzoenen met de Koran. In 2017 ontving hij de Prijs der Mensenrechten.

De organisatoren UPV (Uitstraling Permanente Vorming) Westkust en het Vermeylenfonds Koksijde-Oostduinkerke willen met deze lezing de dialoog aanwakkeren tussen mensen met verschillende levensbeschouwingen, een andere stem laten horen uit de moslimwereld en het publiek aanzetten tot nadenken en tot het in twijfel durven trekken van hun beeld van de islam.

De voordracht ‘Naar een westerse Islam?’ vindt plaats in Vrijzinnig Huis Koksijde, Galloperstraat 48 in Koksijde op donderdag 12 september om 14.30 uur. De toegang is €5. Leden: €3 (koffie inbegrepen)

UPV - Vermeylenfonds


Overzicht alle persberichten


Contact

Marc Mortier
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
0475 972 198

Meer info

Over de vrijzinnige gemeenschap:
Lieve De Cuyper
communicatieverantwoordelijke
Vrijzinnige Gemeenschap West-Vlaanderen
T 050 33 59 75
M 0479 26 91 73
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.