Vrijzinnig humanistisch West-Vlaanderen

Niet gelovig maar wel op zoek naar zingeving? Mensenrechten, gelijkwaardigheid, verbondenheid, ecologie, kritisch denken, eigen keuzes maken – helemaal jouw ding?

Welkom bij vrijzinnig humanistisch West-Vlaanderen, een organisatie voor vrijdenkende zinzoekers! Voor ons staat het geloof in de mens centraal. Onze werking is gebaseerd op het (praktisch) vrijzinnig humanisme, een door de overheid erkende levensbeschouwing. Zo organiseren we heel wat boeiende activiteiten rond maatschappelijke thema’s. Ook verlenen we persoonlijke diensten als vrijzinnige plechtigheden en een luisterend oor.

Drie instanties hebben samen een aanbod voor jou:
de vrijzinnige ontmoetingscentra, de vrijzinnige verenigingen en de huizenvandeMens op talrijke locaties in de provincie.
Zo is er altijd gelegenheid tot een gesprek, begeleiding of activiteit in je buurt.

Wat is vrijzinnig zijn ?

Waarvoor kan je bij ons terecht ?

Waar kan je terecht?

Huisvandemens

Voor begeleiding bij ceremonies, gesprekken, zorgplanning, voordrachten, een gericht activiteitenaanbod,…

Vrijzinnige verenigingen

Voor een breed activiteitenaanbod, diensten,…

VACATURES dd 29/06/22

Vrijzinnig humanistisch administratief medewerker Roeselare

Vrijzinnig humanistisch consulent ondersteuning vrijzinnige centra Kortrijk en Menen

De vacatures bekijken en solliciteren: www.demens.nu/jobs

Vacature allround medewerker 

Laatste nieuws

HuisvandeMens Koksijde opgericht

In het Vrijzinnig Huis Koksijde heeft het huisvandeMens voortaan een vaste plek. Er is ook een vaste consulent die instaat voor de vrijzinnig humanistische dienstverlening: Els Heytens. De...

VLC Oostende vzw viert 50-jarig bestaan in juni

Het Vrijzinnig Laïciserend Centrum Oostende vzw bestaat sinds 1972. Dit jaar is het dus de 50e verjaardag en dat viert de vzw met een aantal activiteiten in de feestmaand juni. De aftrap...

80 Oekraïense vluchtelingen samen met hun gastgezinnen, tolken en hulpverstrekkers vergast op een BBQ in De Brug

Op zondag 8 mei werden 80 Oekraïense vluchtelingen samen met hun gastgezinnen, tolken en hulpverstrekkers, vergast op een BBQ in De Brug, het vrijzinnig ontmoetingscentrum in Brugge in de...

Het CGSO ondersteunt mensen bij hun relationele en seksuele ontplooiing. Wij werken rond drie peilers: info & advies, vorming en preventie. Al naargelang de vraag van de cliënt stappen wij vlot over van het ene naar de andere dienstverleningsaanbod.

Onze typische thema’s zijn: veilig vrijen, relaties, holebi, intimiteit, seksualiteit en weerbaarheid …

Het CGSO werkt uitsluitend met vrijwilligers. Het zijn stuk voor stuk geëngageerde mensen die zich willen inzetten voor een warme samenleving waar iedere mens gelijkwaardig is en zichzelf kan zijn. Ze hebben een open geest, leren graag bij, steunen en inspireren elkaar.

Het CGSO biedt hen vorming, intervisie en coaching. Het CGSO werkt samen met Humanistisch-Vrijzinnige Vereniging in West-Vlaanderen en met Sensoa, expertisecentrum voor seksuele gezondheid. Het CGSO is gelegen het Levenshuis, een knus huis waar iedereen welkom is met vragen, ideeën, inspiratie,..

smbg

Centrum voor geboorteregeling en seksuele opvoeding Brugge

  Koningin Elisabethlaan 92, 8000 Brugge
  050 33 69 70
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 www.cgsobrugge.be